Cum să utilizezi o bormasina?

Cum să utilizezi o bormasina?

O bormasina este un instrument versatil și unul pe care majoritatea proprietarilor de case sau constructorilor de bricolaj vor trebui să îl folosească pentru diverse sarcini. Mașinile de găurit electrice pot fi fie cu fir, fie (mai frecvent) fără fir. Ele vin cu o varietate de burghie de diferite dimensiuni și adesea au atașamente obișnuite și șurubelnițe. Înainte de a începe să găurești sau să înșurubezi, familiarizează-te cu piesele, funcțiile și măsurile de siguranță ale unei bormașini.

 

Ce trebuie să faci când utilizezi o bormașină?

 

Aplică presiune constantă pe bază în timp ce găurești. Poziționează mâinile astfel încât mâna dominantă să țină mânerul și cealaltă mână pe baza sau în jurul corpului bormașinii. Când găurești o gaură în orice material, asigură-te că bormașina este exact perpendiculară pe suprafața în care dorești să găurești.

 

Apasă încet trăgaciul și bormașina, astfel încât aceasta să se afunde în materialul pe care îl găurești.

 

Limitează adâncimea găurii. În unele cazuri, s-ar putea să nu fie nevoie să faci o gaură atât de adâncă pe cât va merge bitul. Dacă dorești să limitezi adâncimea găurii, utilizează butonul „invers” pentru a te ajuta să scoți bormașina înapoi din materialul în care vrei să faci gaura. Odată ce ai găurit suficient de adânc, inversează bormașina și rotește-o înapoi pentru a te ajuta să retragi bormașina din material.

 

Dacă trebuie să dai o gaură în perete doar de o anumită adâncime, plasează o bandă electrică în jurul bormașinii la acea adâncime. Banda te va împiedica să găurești accidental prea adânc.

 

Efectuează o gaură pilot pentru șuruburi dacă ai de-a face cu lemn dens sau cu alt material prea gros, pentru a introduce ulterior un șurub direct. Dă o gaură pilot cu o bormașină cu un burghiu de dimensiuni puțin mai mici ca șurubul, astfel încât șurubul să nu fie slăbit în gaură.

 

Pentru a găsi dimensiunea corectă a burghiului, ține-l în fața șurubului. Burghiul ar trebui să acopere corpul șurubului, dar filetul trebuie să fie vizibil deasupra și dedesubtul burghiului.

 

Efectuează o gaură pilot pentru a crea găuri mai mari. Utilizează unul dintre cele mai mici burghie pentru a face o gaură pilot. Verifică adâncimea găurii. Apoi, pune vârful mai mare al burghiului în orificiul pilot și utilizează-l ca ghid. Vei risca să spargi lemnul tare în două dacă faci o gaură mare în el fără a efectua o gaură pilot înainte pentru verificare.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!