Tigai

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre
Într-o bucătărie bine aprovizionată, vei găsi o mulțime de tigăi de calitate. S-ar putea să arate diferit, dar toate au calități esențiale pe care ar trebui să le cauți. Noi, cei de la RealDiscount, te ajutăm să descoperi cele mai rezistente și calitative tigăi.

Când vrei să cumperi o tigaie caută una din materiale mai dure. Materialele subțiri răspândesc și rețin căldura în mod neuniform, iar fundul lor este mai probabil să se îndoaie și să se deformeze. Aceasta înseamnă că alimentele se pot pârjoli. Fundul absolut plat al tigăii este deosebit de important dacă elementul de plită este electric. Tigăile mai dure furnizează căldură uniform.

Pentru a decide dacă o tigaie este suficient de grea, ridic-o, uită-te la grosimea pereților și a bazei și lovește-o cu degetele.

Tigăile bune își merită prețul pentru că gestionează mai bine căldura. Acestea sunt un „bun conductor”, fiind cheia vaselor de gătit bune. 

Tigăile de calitate:

  • Mențin căldura. Au conductori de căldură buni, cum ar fi cuprul și aluminiul, răspund la schimbările de temperatură. Ele vor face ceea ce le spune sursa de căldură să facă - se încălzesc, se răcesc - aproape instantaneu.
  • Obțin un flux de căldură rapid. Căldura curge mai ușor printr-un conductor de căldură bun, asigurând o egalizare rapidă a temperaturii pe suprafața de gătit.
  • Obțin o difuzie uniformă a căldurii. O tigaie mai groasă are mai multă distanță între suprafața de gătit și sursa de căldură. În momentul în care căldura curge pe suprafața de gătit, se va răspândi uniform, deoarece căldura se difuzează pe măsură ce curge.
  • Primești mai multă căldură. Masa reține căldura (căldura este o masă care vibrează, deci cu cât este mai multă masă, cu atât va fi mai multă căldură). Căldura este constantă.

Optează pentru o tigaie cu mânere și capac robuste, rezistente la căldură și sigure. Mânerele trebuie să fie sudate, nituite sau înșurubate. Unii bucătari preferă mânerele sudate, deoarece sunt mai rezistente. Atât timp cât mânerele sunt sudate în mai multe puncte, acestea pot fi preferabile celor nituite, deoarece reziduurile se pot colecta în jurul unui nit.

Multe tigăi au mânere metalice care rămân relativ reci atunci când tigaia este pe aragaz, deoarece sunt fabricate dintr-un metal care este un conductor slab de căldură și de reținere, cum ar fi oțelul inoxidabil. Mânerele din plastic și lemn rămân reci, dar nu sunt rezistente la cuptor. Mânerele rezistente la căldură sau la cuptor oferă oportunitatea ca tigaia să poate fi pusă pe aragaz, iar apoi în cuptor fără ca acestea să se deformeze.

Toate capacele trebuie să se potrivească strâns pentru a menține umezeala. Capacul ar trebui să aibă un mâner rezistent la căldură. Capacele de sticlă, pe care le vei găsi la anumite mărci, sunt de obicei sigure pentru cuptor doar până la 180° C.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!