8 lucruri de verificat cand cumperi un motofierastrau

8 lucruri de verificat cand cumperi un motofierastrau

Când cauți motofierastraie asigură-te că ții cont de aceste 8 elemente pentru a te asigura că obții un instrument de calitate:

 

1. Dinți ascuțiți - Treci ușor degetul mare peste dinți. Dacă sunt ascuțiți corespunzător, îți vor prinde pielea cu mici trageri.

 

2. Lamă dreaptă - Privește de-a lungul lamei pentru a vedea dacă este dreaptă. Chiar și o ușoară îndoire sau o arcuire va cauza legarea. Verifică și mânerul. Unul strâmb face motofierăstrăul inexact și obositor.

 

3. Dinții asezați uniform. Îndreaptă ochii spre dinții din spatele ferăstrăului. Dacă vreun dinte se proiectează mai departe ca alții, va trage și va lăsa o tăietură brută. Dacă toți dinții de pe o parte sunt așezați mai departe ca cei de pe cealaltă parte, lama se va răsuci.

 

4. Lama conică - Motofierăstraiele bune sunt mai subțiri în partea de sus. Acest lucru asigură spațiul lamei, reduce legarea și face o tăietură mai curată, deoarece este nevoie de mai puțini dinți. Conicitatea poate să nu fie evidentă, așa că asigură-te că este așa. Ai grijă la motofierăstraiele care sunt doar teșite pentru a da aspectul unei șlefuiri conice.

 

5. Flexie adecvată - Motofierăstrăul ar trebui să se îndoaie ușor când îl apuci, dar să se îndrepte rapid când îi dai drumul.

 

6. Tensiune încorporată - Îndoaie motofierăstrăul cu o margine dreaptă peste lamă și vei vedea o înclinare ușoară. Arcul va continua să încerce să ridice lama înapoi drept. Acesta este rezultatul tensiunii încorporate în motofierăstrău prin rularea și lovirea porțiunii centrale. Dacă tensiunea motofierăstrăului este corectă, arcul trebuie să apară într-o curbă uniformă și să nu arate deformat.

 

7. Coroana lamei - Ține motofierăstrăul la distanță de braț și privește de-a lungul dinților. Ar trebui să vezi o ușoară curbă spre exterior în centrul lamei. Această coroană mărește presiunea de tăiere punând doar câțiva dinți în contact cu lemnul la un moment dat. Cu cât coroana este mai înaltă, cu atât este mai bine.

 

8. Echilibru - Nu există reguli absolute pentru un echilibru bun, dar un motofierăstrău ar trebui să se simtă confortabil în mână, nu greoi. Fă o serie de mișcări de tăiere în aer pentru a vedea cum se simte motofierăstrăul în mână. 

Depozitarea corectă a motofierăstrăului

 

Dacă dorești să te asiguri că motofierăstrăul îți oferă ani de serviciu de tăiere, trebuie să ai grijă de el. Așezând o teacă simplă pe lama de motofierăstrău înainte de a o arunca înapoi în cutia de instrumente, poți preveni ca dinții de motofierăstrău să devină tociți și rotunjiți, menținând astfel muchia ascuțită necesară pentru toate proiectele tale.

 

Majoritatea motofierăstraielor noi vin cu o teacă, dar dacă tu nu ai una, iată cum poți face o teacă improvizată folosind furtun de grădină.

 

1. Ține motofierăstrăul de o secțiune îndreptată a unui vechi furtun de grădină din cauciuc. Folosește un cuțit utilitar pentru a tăia o secțiune de furtun care este aproximativ la fel de lungă ca lama motofierăstrăului.

 

2. Taie o fantă pe lungimea secțiunii de furtun. Asigură-te că fanta trece până la capăt prin cauciuc.

 

3. Glisează marginea tăiată a furtunului peste lama expusă a motofierăstrăului. Rigiditatea furtunului ar trebui să-l mențină pe loc deasupra lamei, protejându-l de înțepături și îndoire.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!