Tot ce trebuie sa stii despre cum functioneaza un aparat de sudura

Tot ce trebuie sa stii despre cum functioneaza un aparat de sudura

Dacă ești nou în lumea sudurii sau doar dorești mai multe informații despre cum funcționează sudura cu arc, ești în locul potrivit. Îți vom spune despre elementele de bază ale sudurii cu arc și cum funcționează un aparat de sudură - astfel încât să poți înțelege elementele fundamentale ale procesului. Care este tehnologia modernă de sudură?

 

Înțelegerea elementelor de bază ale sudurii cu arc:

 

Sudura cu arc nu este singurul tip de sudură. Atunci când utilizezi aparate de sudura, o mașină de mare putere și un pistol sunt utilizate pentru a topi piesele de prelucrat și o tijă de sudură metalică pentru a uni metalele între ele. 

 

Cu toate acestea, sudura cu arc este, de departe, cel mai comun tip de sudură, așa că despre asta vom vorbi în acest ghid. Elementele de bază sunt simple. Tehnologia de sudură cu arc folosește un „arc” electric de mare putere pentru a topi o piesă de prelucrat metalică care este legată la pământ de mașina de sudură și un electrod care este, de asemenea, atașat la aparatul de sudură.

 

Arcul electric apare atunci când curentul electric „sare” și curge prin aer între doi conductori. În acest caz, aceasta este piesa metalică și electrodul, ambele având un curent electric puternic alimentat prin mașina de sudură.

 

Acest arc încălzește metalul la o temperatură extrem de ridicată, topind atât electrodul, cât și metalul pe care îl atinge, creând un bazin de sudură care permite îmbinarea celor două metale. Să aruncăm o privire mai profundă asupra acestui proces și a modului în care funcționează acum un aparat de sudură cu arc.

 

Cum funcționează o mașină de sudură cu arc?

 

Iată un ghid pas cu pas despre cum funcționează un aparat de sudură cu arc.

 

1. Configurarea mașinii – Pentru a începe, aparatul de sudură trebuie configurat. Pot fi utilizate diferite comenzi pentru a modifica puterea mașinii și modul în care funcționează. Este important să citești cu atenție manualul furnizat de producător pentru a configura corect un aparat de sudură cu arc.

 

2. Împământarea materialului de sudură – Odată ce sudorul este gata să înceapă procesul de sudură, va atașa o clemă de împământare pe piesa metalică. Aceasta se atașează direct la aparatul de sudură. Acest lucru este esențial deoarece ajută la completarea circuitului electric care va crea arcul, care este folosit pentru a uni cele două bucăți de metal.

 

3. Plasarea unui electrod pe materialul de sudură – Când sudorul este gata să înceapă procesul de sudură, acesta va plasa un electrod foarte conductiv pe materialul de sudură și va activa mașina pentru a trimite curent electric prin piesa de prelucrat. Electrodul poate fi un electrod stick sau o bucată de sârmă alimentată printr-un „pistol” de sudură, în funcție de tipul de sudură cu arc care se efectuează.

 

4. Formarea arcului electric – Când electrodul este îndepărtat ușor de piesa metalică, de obicei cu aproximativ 2 până la 4 milimetri, se formează un arc electric sub formă de salturi electrice între metal și electrod. Acest arc extrem de fierbinte începe să topească aproape imediat piesa metalică și electrodul.

 

5. Topirea și îmbinarea metalelor – Odată ce arcul s-a format, piesa de prelucrat metalică și electrodul vor continua să se topească împreună, formând ceea ce se numește „bază de sudură”. Acesta este un bazin de metal topit care va forma îmbinarea dintre metalul care este sudat.

 

6. Protejarea metalului cu gaz de protecție – La temperaturi ridicate, oxigenul și alte gaze din atmosferă tind să reacționeze cu metalul din bazinul de sudură și pot cauza imperfecțiuni care dăunează calității îmbinării metalice. Pentru a preveni acest lucru, se folosește un gaz de protecție precum argonul, heliul sau dioxidul de carbon. În funcție de tipul de sudură, electrodul poate fi acoperit cu „flux”, un material care eliberează gaz de protecție în timp ce se topește, sau gazul de protecție poate fi pompat prin instrumentul de sudură din rezervoarele speciale utilizate de aparatul de sudură. Acest lucru protejează integritatea îmbinării și o menține stabilă, prevenind degradarea din cauza defalcării gazelor din atmosferă.

 

Sperăm că acest ghid a fost o prezentare utilă și informativă a tehnologiei moderne de sudură.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!