De ce tip de furtun de gradina ai nevoie?

De ce tip de furtun de gradina ai nevoie?

Deși nu este tocmai cel mai fascinant subiect de grădinărit, un furtun de grădină este o necesitate pentru toți grădinarii. Furtunele sunt o unealtă și, ca în cazul oricărui instrument, este important să selectezi unealta potrivită pentru tine. Sunt multe modele de furtune de gradina de unde să alegi. De ce furtun vei avea nevoie depinde de site si de plante, dar și de propriile preferințe.

 

Poate părea că un furtun este doar un furtun. Cu toate acestea, în fiecare primăvară, magazinele de îmbunătățiri pentru locuințe și centrele de grădinărit umple culoarele cu diferite tipuri de furtune de grădină. Aceste furtune vin în multe lungimi diferite, cele mai frecvent de 7,6 m până la 30 m. Desigur, lungimea de care ai nevoie depinde de ceea ce uzi. Dacă grădina ta este la doar 3 m distanță de robinet, probabil că nu este necesar să cumperi un furtun lung de 30 m. De asemenea, dacă grădina ta se află în spatele curții, poate fi necesar să cumperi mai mult de un furtun și să le conectezi pentru a ajunge la grădină. 

 

Furtunele vin și în diametre diferite. Cel mai comun este diametrul de 1,2 cm, deși poți obține și furtune cu un diametru de 1,6 cm sau 1,9 cm. Diametrul furtunului controlează cât de repede curge apa prin el. În medie, un furtun cu diametrul de 1,2 cm dispersează 34 l de apă pe minut, în timp ce furtunurile cu diametrul de 1,6 cm dispersează 57 l de apă pe minut, iar furtunurile de 1,9 cm pot dispersa până la 95 l de apă pe minut. 

 

În plus, lungimea furtunului afectează și debitul și presiunea apei. Cu cât furtunul este mai lung, cu atât vei avea mai puțină presiune a apei. Dimensiunea nu este singura diferență între furtunele de grădină. Ele pot fi construite din diferite cantități de materiale stratificate. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât furtunul va fi mai puternic și mai durabil. Furtunele au de obicei unul până la șase straturi. Cu toate acestea, din ce este făcut furtunul este cel care determină durabilitatea acestuia. Furtunele de grădină sunt de obicei fabricate din vinil sau cauciuc. Furtunele de vinil sunt ușoare, dar se îndoiesc mai ușor și nu durează atât de mult. Furtunele de vinil sunt mai puțin costisitoare. Furtunele din cauciuc pot fi foarte grele, dar se mențin mai mult dacă sunt depozitate corespunzător. Unele furtune sunt realizate cu bobine metalice sau cabluri între straturile de vinil sau cauciuc. Aceste bobine sunt menite să blocheze îndoirea acestora. In plus, furtunele negre se încălzesc la soare și dacă a rămas apa în ele, apa poate fi prea fierbinte pentru plante. Furtunele verzi rămân mai reci. 

 

Există utilizări specifice pentru furtune de grădină specifice. Furtunele stropitoare sunt acoperite la un capăt, iar apa este apoi forțată să iasă din mici găuri de-a lungul furtunului. Furtunele stropitoare sunt adesea folosite pentru udarea gazonului sau a noilor paturi de plantare. Furtunele de înmuiere sunt fabricate dintr-un material poros care permite apei să pătrundă mai încet în zonele rădăcinilor păturii nou plantate. 

 

Scopul principal al furtunelor de grădină este depozitarea ușoară. Pentru a le menține o durată de viață mai lungă, următoarele sfaturi ar trebui să te ajute: Păstrează furtunele departe de lumina directă a soarelui. Depozitează furtunele atârnându-le. Nu permite furtunelor să rămână îndoite, deoarece acest lucru poate duce la un punct slab permanent pe furtun. Scurge și depozitează furtunele într-un garaj sau magazie pe timpul iernii. Nu lăsa furtunele întinse acolo unde pot fi trecute peste sau stricate.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!