De ce sa tii cont cand cumperi un ciocan?

De ce sa tii cont cand cumperi un ciocan?

Un ciocan este mai mult decât un simplu mâner și un cap de ciocan. Există mai multe într-un asemenea instrument decât ai putea crede. Ce modele și ce caracteristici funcționează cel mai bine?

 

În cele din urmă, alegerea ciocanului potrivit se reduce la felul în care se simte în mâna ta, precum și la modul în care intenționezi să-l folosești. Dacă ești în căutarea unui ciocan, iată tot ce trebuie să știi, împreună cu câteva dintre recomandările noastre de produse preferate. Studiază mai multe modele într-un magazin de scule si unelte online sau din proximitatea ta.

 

Care mâner de ciocan este cel mai bun?

 

Cele mai de bază trei opțiuni de mâner sunt oțel, fibră de sticlă și lemn. Mânerele de ciocane vin într-o varietate de lungimi și cele mai multe sunt disponibile fie într-o configurație dreaptă, curbată sau în stil secure.

 

Ciocane cu mâner din oțel

 

Mânerele din oțel sunt cele mai puternice. Este greu să strici o bucată de oțel solidă sau sudată când vine vorba de rezistență. Dar oțelul este și cea mai grea opțiune, iar această greutate suplimentară nu înseamnă neapărat că ciocanele cu mâner din oțel oferă mai multă forță. O mare parte din greutatea ciocanului este în partea de jos, departe de punctul de lovire, așa că nu afectează efectiv forța de lovire. 

 

Ciocane cu manere din fibră de sticlă

 

Electricienii iubesc mânerele din fibră de sticlă pentru că nu sunt conductoare de electricitate. Instalatorii și mecanicii tind să prefere fibra de sticlă pentru că este mai ieftină. Ciocanele cu mâner din fibră de sticlă sunt mai ușoare și manevrabile.

 

Ciocane cu mânere din lemn

 

Lemnul este cel mai ușor material, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a greutății este în cap (unde contează). Mânerele din lemn pot fi înlocuite în cazul în care sunt deteriorate și pot fi chiar personalizate pentru acei cunoscători de ciocane deosebite. Mânerele din lemn sunt puternice, dar nu la fel de puternice ca oțelul, deci nu este cea mai bună opțiune pentru lucrul demonstrativ.

Dacă un ciocan va atârna de pungă toată ziua, probabil că nu dorești să fie foarte greu. Și dacă bați o grămadă de cuie, un mâner din lemn cu vibrații scăzute este ideal. Deci, în mod natural, mânerele din lemn sunt de obicei preferate de toți.

 

Lungimea și conturul mânerelor ciocanului

 

Majoritatea mânerelor de ciocan au o lungime de 35 până la 45 cm și sunt disponibile fie în stil drept, fie curbat sau cu secure. Mânerele de ciocan în stil secure sunt puțin mai înguste decât mânerele drepte. Mulți instalatori, electricieni și lucrători mecanici se găsesc adesea târându-se prin spații înguste și, prin urmare, preferă ciocanele scurte, deoarece este mai puțin probabil să se agățe.

 

Acordă atenție prinderii

 

Unii oameni iubesc lemnul, iar majoritatea ciocanelor cu mâner din lemn nu au un material de prindere adăugat. Mânerele comode se simt bine, dar tind să se și strice mai repede. Tâmplarii aleg adesea mânerele cu fund de cauciuc, astfel încât mânerul să nu lase urme atunci când se lovește de suprafețele finisate.

 

Cât de greu ar trebui să fie un cap de ciocan?

 

Majoritatea capetelor de ciocan cântăresc între 450 și 600 de grame. Dar asta poate fi puțin înșelător, deoarece nu există un standard industrial cu privire la greutatea unui cap de ciocan. Cântărirea unui cap de ciocan cu mânere din lemn și fibră de sticlă este simplă: iei capul de pe mâner și-l cântărești. Dar există o zonă gri atunci când vine vorba de ciocane care sunt fabricate cu mânere integrate din oțel și apărători de lovitură.

 

Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de greutatea unui ciocan, și anume:

 

Cum îl folosești: dacă bați mult deasupra capului sau chiar drept, atunci mai ușor este mai bine. Dacă îl balansezi mereu în jos, atunci mai greu este în regulă.

 

Cât de des îl folosești: dacă este necesar ca un ciocan să atârne de husă toată ziua, și îl folosești rar, cumpără un ciocan mai ușor. Nu are rost să porți o greutate uriașă dacă nu o folosești des.

 

Forța ta: Îți amintești fizica din liceu? Iată o reîmprospătare rapidă: Forța = Masa x Accelerația. Aceasta înseamnă că un ciocan mai greu este un ciocan mai mare. Există un punct în care un ciocan devine prea greu pentru a fi manevrat rapid și ar fi nevoie de o forță mai mare. Un ciocan mai ușor poate fi manevrat mai ușor.

 

Echilibru: unor oameni le place să balanseze un ciocan cu un cap foarte greu și un mâner ușor. Unii preferă un ciocan cu un centru de greutate mai jos, așa cum au ciocanele cu mâner din oțel. Ori de câte ori este posibil, manevrează un ciocan înainte de a cumpăra unul.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!