De ce să optezi pentru un lacăt?

De ce să optezi pentru un lacăt?

Instrumentele de feronerie de care vei avea nevoie pentru a fi în siguranță depind de tipul de încuietoare sau lacăt pe care îl alegi. În general, tot ceea ce ai nevoie sunt niște instrumente de calitate. Poți găsi o varietate de instrumente de feronerie online sau într-un magazin de scule si unelte.

 

Unul dintre cele mai comune instrumente de feronerie este lacătul. Lacătele sunt unelte extrem de simple, care au doar o cale ​​de funcționare. Această simplitate face ca alegerea lacătelor să fie o abilitate foarte ușor de dobândit și implementat pentru oricine dorește să facă acest lucru. Dar pentru a dobândi această abilitate, trebuie mai întâi să învățăm elementele de bază ale modului în care funcționează un lacăt.

 

Lacătul a fost folosit de peste 6.000 de ani și datează din Egiptul timpuriu. Acest tip de mecanism poate fi găsit în mai mult de 90 la sută dintre încuietorile folosite în întreaga lume, ceea ce îl face cel mai practic pețitor. 

 

Carcasa conține toate componentele funcționale ale unei broaște și este de obicei fixată într-o ușă sau lacăt. Poți introduce și roti o cheie în dispozitiv pentru a-l deschide. Linia de forfecare este cea mai importantă componentă atunci când vine vorba de alegerea unei încuietori. Poate fi definită ca decalajul fizic dintre carcasă și mufă. Arcurile au sarcina simplă de a împinge știfturile în jos în mufă. Știfturile sunt motivul pentru care un lacăt poate rămâne blocat. Când cheia corectă nu este în mufă, pinii driverului se află de obicei la jumătatea distanței dintre carcasă și mufă. Acest lucru creează o legătură care împiedică rotirea completă a mufei și, la rândul său, menține dispozitivul blocat. 

 

Cum să testezi un lacăt?

 

Introdu capătul lung al cheii în partea inferioară a lacătului. Folosind un deget sau două, aplică o presiune extrem de ușoară pe cheie în direcția în care ai roti în mod natural cheia (de obicei în sensul acelor de ceasornic). Continuă să menții această presiune asupra cheii pe tot restul acestor pași, astfel vei vedea cât de calitative și solide sunt lacătul și cheia acestuia.

 

Verifică din ce materiale este creat, alamă, oțel sau cauciuc. Cel din alamă și oțel e cel mai bun. Apoi deschide-l și inchide-l, joacă-te cu el, verifică cât de rezistent este. Dacă a fost aplicată o cantitate rezonabilă de tensiune, vei ști dacă e ceea ce trebuie sau nu.

 

Există lacăte cu cheie, cu cifru sau cu ambele variante. Toate variantele sunt la fel de bune. Odată ce ai găsit un lacăt adecvat, acesta te va ajuta să-ți menții bunurile în siguranță.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!