De ce ai nevoie de echipament individual de protecție în construcții?

De ce ai nevoie de echipament individual de protecție în construcții?

Echipamentul de protecție personală protejează muncitorii de pericolele la locul de muncă. Protecția corpului poate varia de la jachete pentru medii reci până la costume de protecție pentru întregul corp. Pentru mediile umede trebuie furnizate șorțuri sau alte echipamente rezistente la apă. Acoperirea întregului corp poate oferi rezistență împotriva pericolelor de incendiu sau de proiectile.

 

Protecție pentru picioare

 

Picioarele sunt vulnerabile în construcții. Ele pot fi zdrobite, arse sau rănite. Angajatorii trebuie să efectueze o evaluare a pericolelor la locul de muncă pentru a determina protecția necesară. O varietate de pantofi și cizme îndeplinesc cerințe de protecție, dar trebuie întreținute pentru a funcționa corect. 

 

Protecția mâinilor

 

Mâinile tale sunt cele mai importante instrumente ale tale. Îți recomandăm să alegi manusi de protectie în funcție de sarcina muncii și de pericolele acesteia. Mănușile pot varia de la mănuși de piele care protejează împotriva abrazivelor până la mănuși rezistente la substanțe chimice care protejează împotriva anumitor substanțe chimice. Mănușile trebuie inspectate înainte de utilizare, iar mănușile reutilizabile trebuie curățate și inspectate după utilizare.

 

Protecția capului

 

În construcții, există un pericol crescut de cădere a obiectelor, pericole electrice deasupra capului sau obiecte fixe în care cineva ar putea să se lovească cu capul. Leziunile capului pot cauza daune debilitante sau moarte, astfel încât este necesară protecția capului care respectă standardele de protecție. Căștile protejează capul de impact, dar unele pot proteja și împotriva șocurilor electrice și a arsurilor. 



 

Protecția ochilor și a feței

 

Protecția pentru ochi în lucrările care expun lucrătorii la particule, resturi, praf, metal topit, pericole chimice sau radiații luminoase dăunătoare este imperativă. Protecția ochilor necesară depinde de sarcina de muncă și poate include ochelari de protecție sau ecrane speciale pentru față.

 

Lucrătorii care poartă ochelari de vedere cu prescripție vor trebui să poarte ochelari de protecție supradimensionați peste ei sau să cumpere ochelari de protecție cu prescripție care îndeplinesc standardele de protecție. 

 

Protecție pentru auz

 

Dacă nivelurile de zgomot la locul de muncă depășesc limitele sau sunt prea zgomotoase pentru a avea o conversație, lucrătorii au nevoie de protecție pentru auz. Există trei tipuri principale de protecție auditivă: dopuri pentru urechi din spumă, dopuri pentru urechi turnate sau căști pentru urechi. Castile pentru urechi tind sa fie cele mai confortabile.

 

Protecție respiratorie

 

Protecția căilor respiratorii poate fi necesară pentru anumite locuri de muncă, cum ar fi lucrul în sălile de curățare prin sablare, în jurul sabării abrazive sau în jurul anumitor substanțe chimice. Protecția respiratorie poate varia de la măști cu particule N95, care țin praful și alte particule departe de plămâni, până la aparatele respiratorii cu purificare a aerului concepute pentru a proteja împotriva vaporilor chimici. 

 

Cu cât locul de muncă este mai periculos, cu atât tipurile de echipamente de protectie sunt mai sofisticate. Angajatorul trebuie să se asigure că angajații primesc echipamentul și instruirea corespunzătoare pentru orice sarcină periculoasă.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!