Cum se folosește un pistol de masaj?

Cum se folosește un pistol de masaj?

Produsele de ingrijire personala, aromaterapie și masaj sunt peste tot. Oamenii tind să utilizeze diverse tehnici și instrumente pentru relaxare și bună stare. Pistoalele de masaj au câștigat o popularitate considerabilă, având un motiv bine întemeiat - sunt eficiente și pot fi utilizate oricând de tine în propria casă.

 

Ce este un pistol de masaj?

 

Dacă nu ești familiarizat, un pistol de masaj este un dispozitiv care permite oamenilor să-ți ofere masaje rapide și puternice oricând și oriunde. Nu este greu de descifrat de ce aceste dispozitive se numesc pistoale de masaj - arată ca un fel de arme de mână și oferă terapie de automasare.

 

Există multe dintre aceste dispozitive pe piață, ceea ce poate face dificilă separarea celor mai bune pistoale de masaj de cele de calitate scăzută. Pe scurt, un pistol de masaj bun oferă explozii rapide de forță în țesutul muscular, atenuând durerea și rigiditatea.

 

Cum funcționează un pistol de masaj?

 

Pistoalele de masaj folosesc terapia percutantă sau terapia cu vibrații, uneori ambele simultan. Deși ambele terapii cu percuție și vibrații au beneficii, acestea diferă ușor. Ambele sunt tipuri de manipulare a țesuturilor moi, despre care experții cred că reduc durerea musculară și oboseala după antrenamente.

 

Ce este terapia cu percuție?

 

Terapia cu percuție implică aplicarea de forță asupra mușchilor și fasciei (un tip de țesut conjunctiv) pentru a rupe aderențele și a încuraja fluxul de sânge în zonele dureroase sau sensibile.

 

Dispozitivele de terapie cu percuție ajung adânc în țesuturile moi (până la la 16 milimetri în mușchi) pentru beneficii maxime.


Ce este terapia prin vibrații?

 

Gândește-te la terapia prin vibrații ca la terapie percutantă la scară mai mică. Terapia cu vibrații încă aplică forță în zonele vizate, dar amplitudinea forței este mai mică - acest tip de terapie pentru țesuturi moi este, în general, definită ca pătrunderea cu 8 până la 10 milimetri în țesutul moale.

 

Terapia prin vibrații este adesea cea mai bună alegere pentru persoanele care au dureri cronice, mușchi foarte sensibili sau o afecțiune care le împiedică să utilizeze terapia percutantă.

 

Cu alte cuvinte, terapia cu percuție înseamnă masajul țesuturilor profunde, așa cum terapia cu vibrații este masajul suedez.

 

Cum să utilizezi corect un pistol de masaj?

 

Pentru a profita la maximum de pistolul de masaj, este important să știi cum să-l utilizezi corect. Folosirea necorespunzătoare a unui pistol de masaj poate duce la răni sau, în cel mai bun caz, o risipă de bani. Iată câteva sfaturi despre utilizarea pistolului de masaj în diferite scenarii.

 
  1. Utilizarea unui pistol de masaj înainte de antrenament

 

O sesiune de masaj înainte de antrenament te poate ajuta să te încălzești prin creșterea fluxului de sânge către mușchii pe care intenționezi să îi antrenezi în timpul antrenamentului. Utilizarea unui pistol de masaj în timpul încălzirii îți poate îmbunătăți aria de mișcare înainte de antrenament.

 

Pentru a folosi un pistol de masaj înainte de antrenament, petrece una sau două minute masând direct fiecare grup de mușchi pe care intenționezi să-i exerciți, plus 30 de secunde pentru susținerea grupelor de mușchi.

 

De exemplu, dacă intenționezi să faci un antrenament pentru picioare, încearcă această rutină cu pistolul de masaj înainte de antrenament:

 
  • 60 de secunde pe fiecare grupă de mușchi

  • 60 de secunde pe fiecare tendon

  • 30 de secunde pe partea inferioară a spatelui

  • 30 de secunde pentru fiecare încheietură

 

În mai puțin de cinci minute, îți vei stimula circulația și îți vei pregăti mușchii pentru exerciții fizice. Cu toate acestea, nu neglija alte componente importante de încălzire, cum ar fi întinderea dinamică și cardio pentru a-ți crește ritmul cardiac. Cu toate acestea, terapia cu percuție nu este un înlocuitor pentru mobilizarea și amorsarea intenționată.

 
  1. Utilizarea unui pistol de masaj după antrenament

 

După antrenament, poți folosi pistolul de masaj ca parte a relaxării. Terapia cu percuție după antrenament te poate ajuta să-ți cobori corpul de la o stare intensificată și încordată înapoi la o stare de odihnă, relaxare. În teorie, pistoalele de masaj te ajută să-ți relaxezi sistemul nervos prin mascarea semnalelor de durere trimise la creier după un antrenament greu. În plus, terapia cu percuție menține circulația puternică după un antrenament, ceea ce aduce oxigen și substanțe nutritive foarte necesare mușchilor tăi obosiți.

 

În cele din urmă, terapia cu percuție post-antrenament poate ajuta la reducerea inflamației în mușchi, ceea ce ajută la reducerea durerii musculare post-antrenament (se crede că durerea musculară apare din cauza rupturii microscopice în fibrele musculare și a inflamației în țesuturi).3

 
  1. Folosirea unui pistol de masaj pentru mușchii dureroși

 

Este posibil să observi la o zi sau două după antrenament că mușchii tăi devin foarte dureroși. Aceasta se numește durere musculară cu debut întârziat și un pistol de masaj poate ajuta într-o anumită măsură. Un pistol de masaj nu va elimina complet durerea, dar poate oferi o calmare temporară.

 

Pentru a utiliza un pistol de masaj pentru mușchii răniți, reglează setările de viteză și adâncime astfel încât pistolul să nu provoace durere și mai mare. Deoarece mușchii cu dureri tind să fie sensibili, probabil că vei dori să rămâ la setările inferioare de pe dispozitiv. Odată ce găsești o setare care se simte bine, utilizează pistolul de masaj timp de 1 până la 2 minute pe fiecare zonă cu durere.

 

În general, pistoalele de masaj sunt sigure de utilizat pentru durerile musculare și ca instrument de îmbunătățire a stării generale. Cu toate acestea, ar trebui să fii conștient de utilizările necorespunzătoare comune ale pistoalelor de masaj.

 

Nu folosi un pistol de masaj:

 
  • Pe zonele osoase

  • În cazul leziunilor musculo-scheletice, cum ar fi entorsele 

  • Pe vânătăi sau răni deschise

  • Dacă ai dureri severe sau inexplicabile

  • Fără a discuta cu medicul tău în cazul în care ai artrită, osteoporoză, fibromialgie sau altă afecțiune musculo-scheletică

 

Cât de des să folosești un pistol de masaj?

 

Poți folosi în siguranță un pistol de masaj în fiecare zi dacă utilizezi tehnici adecvate și nu depășești timpul de utilizare recomandat furnizat de companie (majoritatea pistoalelor de masaj vin cu instrucțiuni care precizează cât timp să utilizezi dispozitivul într-o anumită sesiune).

 

Folosirea unui pistol de masaj pentru prea mult timp pe un singur mușchi sau grup muscular poate duce la sensibilitate sau durere. Dacă folosești prea puțin un pistol de masaj, s-ar putea să nu obții beneficii. 

 

Pistoalele de masaj pot fi o parte sănătoasă și utilă a rutinei tale de exerciții și recuperare. Cu toate acestea, este important să fii precaut atunci când aplici orice fel de forță asupra corpului. Ai grijă să eviți utilizarea unui pistol de masaj pe orice răni, vânătăi sau zone prea sensibile și discută cu medicul tău dacă nu ești sigur dacă un pistol de masaj este potrivit pentru tine.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!