Cum sa-ti intretii furtunul de gradinarit?

Cum sa-ti intretii furtunul de gradinarit?

Furtunul de grădinărit ar putea fi cel mai important instrument pe care îl ai. Dacă iei în considerare timpul necesar pentru a transporta apă la toate acele plante pe care le crești, vei vedea imediat importanța întreținerii furtunului de grădinărit. Îngrijirea unui furtun de gradinarit nu este complicată, ci doar o chestiune de depozitare corectă a acestuia și de puțină întreținere. Află informații despre îngrijirea furtunurilor de grădinărit, precum și sfaturi despre cum să menții un furtun să dureze mai mult. 

 

Un furtun de grădinărit este esențial în curtea din spate, oferindu-ți o sursă de apă mobilă pentru a iriga plantele sau a spăla diverse materiale. Vei dori să eviți produsele ieftine, de calitate scăzută și să cumperi un furtun dur, bine făcut, care va dura. Odată ce investești banii, este logic să ai grijă de furtun. Spre deosebire de uneltele metalice, furtunurile nu trebuie să fie unse cu ulei, dar există alte reguli pentru întreținerea furtunurilor. 

 

Prima regulă de întreținere a furtunului este evitarea depozitării în lumina directă a soarelui. Razele UV ale soarelui pot deteriora, crăpa sau rupe stratul exterior al furtunului. De asemenea, orice apă rămasă în furtun se va încălzi și va deteriora tubulatura interioară. Înseamnă asta că nu ar trebui să uzi cu furtunul în zilele însorite? Nu, deși de obicei este mai bine ca plantele să fie udate dimineața sau seara, mai degrabă decât în ​​timpul zilei când e mai cald. Lăsând furtunul afară la soare ore în șir provoacă daune. 

 

Un alt sfat de întreținere a furtunului de grădinărit este să repari cu promptitudine scurgerile. Folosește un plasture de cauciuc și un lichid pentru scurgeri din orificii. Pentru găuri mici, utilizează lipiciul într-un kit de plasture tub. Șlefuiește zona cu hârtie abrazivă cu granulație fină, aplică lipiciul și lasă-l să se usuce, apoi pune bucata de cauciuc deasupra. 

 

Pentru a prelungi durata de viață a furtunului, vei dori să golești furtunul după utilizare. Nu te baza pe duză pentru a tăia apa când ați terminat. Dacă o faci, presiunea apei se acumulează în interiorul furtunului și îl poate sparge. Cea mai bună procedură pentru întreținerea furtunului de grădinărit este să oprești apa de la robinet și să lași furtunul să se scurgă. O altă modalitate de a-ți menține furtunul în stare bună pentru mai mult timp este să eviți să-l tragi de duza de pulverizare. Acest lucru slăbește conexiunea duzei și provoacă scurgeri. De asemenea, nu-l lăsa într-o grămadă când ai terminat cu el. Folosirea unui tambur pentru furtun previne îndoirile care creează daune. 

 

În cele din urmă, există problema depozitării unui furtun peste iarnă. Dacă locuiești într-o regiune rece de iarnă, vei dori să duci furtunul în garaj (sau undeva în interior) pentru a preveni înghețul. Scurge mai întâi întregul furtun, apoi înfășoară-l pe un tambur și transportă-l înăuntru.


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!