Cum sa setezi corect o masca de sudura?

Cum sa setezi corect o masca de sudura?

O mască de sudură este una dintre cele mai importante piese de echipament de siguranță pe care le folosește un sudor. O masca sudura cu întunecare automată are o lentilă care se întunecă instantaneu pentru a proteja ochii sudorului de lumina UV dăunătoare care este creată în timpul procesului de sudare. Multe căști de sudură cu întunecare automată au setări care pot fi utilizate pentru a compensa diferitele tipuri de sudură și diferitele niveluri de lumină create de arcul de sudură. Iată câteva sfaturi despre cum să setezi corect o mască de sudură cu întunecare automată pentru a te asigura că primești cel mai înalt nivel de protecție disponibil.

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să așezi casca pe o suprafață curată și clară. Ridică partea din față a măștii de sudură în sus, balansând-o peste bentita și asigură-te că bateria este pusă corect la locul său. Următorul lucru pe care ar trebui să-l faci este să reglezi timpul de întârziere a scutului. Acesta se referă la timpul necesar scutului pentru a trece de la modul întunecat la cel mai deschisă. Pe multe dintre cele mai populare căști de sudură cu întunecare automată, întârzierea poate fi reglată prin mișcarea unui comutator situat în interiorul scutului. În funcție de tipul de cască pe care îl ai, timpii de întârziere pot fi ajustați de la 25 la 35 de secunde pe o setare rapidă și de la 6 la 8 secunde la o setare mai lentă. Întârzierea utilizată este mai mult o preferință personală, ar trebui să ajustezi cantitatea de întârziere cu care te simți confortabil.

 

Poți regla setarea umbrei folosind butonul de reglare. Pe multe măști cu întunecare automată, acest buton poate fi amplasat pe partea stângă a căștii de sudură. Acesta permite sudorului să regleze intensitatea întunericului în funcție de tipul de sudură pe care o efectuează. Sudorii ar trebui să folosească întotdeauna cea mai închisă nuanță recomandată pentru tipul special de sudură care se face. Odată ce simți că ai ajustat casca de sudură după bunul plac, ar trebui să-ți pui casca și să reglezi bentița pentru a te asigura că casca de sudură încă se potrivește corect. De asemenea, ar trebui să cobori casca și să reglezi unghiul până când poți vedea prin scut fără obstacole. Înainte de a începe sudura, ar trebui să testezi scutul de întunecare automată al căștii pentru a te asigura că este setat corect. Dacă casca ta de sudură a fost reglată corect, lentila se va întuneca chiar dacă capul nu este îndreptat spre arc. Dacă din orice motiv lentila nu se întunecă complet, nu ar trebui să folosești acea cască de sudură.

 

Care e experiența ta privind măștile de sudură?

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!