Cum să alegi mobila potrivită pentru dormitor?

Cum să alegi mobila potrivită pentru dormitor?

Fie că te-ai mutat în casă nouă sau vrei să redecorezi casa veche, este important să te asiguri că alegi articolele pe care le vei iubi în anii următori. De la paturi sau mese noi la scaune decorative, fiecare consumator trebuie să știe cum să aleagă mobila potrivită pentru dormitor pentru nevoile sale specifice. Citește mai departe pentru câteva sfaturi utile și inspiraționale care te vor asigura că găsești mobila dormitor perfectă pentru casa ta.

 

Ia în considerare dimensiunea și proporția

 

Pe măsură ce te gândești la cum să alegi mobilierul potrivit pentru dormitor, este important să te asiguri că totul se potrivește frumos în spațiu. Dacă dormitorul tău principal este mare, poate încăpea cu ușurință un pat king-size în interior, totuși, dormitoarele mai mici pot fi capabile să găzduiască doar un pat queen-size sau full-size. Desenează noului tău dormitor înainte de a cumpăra mobilier. Măsoară lungimea și lățimea camerei și ia dimensiunile mobilierului care îți place pentru a te asigura că se va potrivi frumos. Dacă paturile sunt prea mari, ele pot ocupa prea mult spațiu pe podea, ceea ce face dificilă deplasarea pe timp de noapte sau intrarea și ieșirea cu ușurință din dormitor. De asemenea, nu dorești ca dormitorul tău să se simtă aglomerat, așa că alege întotdeauna mobilier proporțional cu dimensiunea camerei în ansamblu.

 

Decide de câtă spațiu de stocare vei avea nevoie

 

Dacă ai o mulțime de haine, pantofi și accesorii, dar un dulap mic, probabil că vei avea nevoie de niște mobilier de depozitare pentru dormitor. O comodă îți oferă o mulțime de sertare, astfel încât să poți păstra lucruri precum lenjeria intimă și cămășile bine pliate și ascunse. În afară de comodă, caută și alte opțiuni de depozitare. O pat drăguț cu un compartiment de depozitare în interior sau chiar cu câteva sertare dedesubt îți poate oferi spațiul suplimentar de care ai nevoie pentru a-ți menține dormitorul fără dezordine. Ia în considerare un dulap frumos dacă ai puțin spațiu în dulap, dar preferi să-ți agăți hainele decât să le împachetezi.

 

Cum funcționează dormitorul tău?

 

În timp ce majoritatea oamenilor își folosesc dormitoarele doar pentru dormit, poți decide să desemnați această parte a casei ca o cameră multifuncțională. Dacă vrei să știi cum să alegi mobila potrivită pentru dormitor pentru diferite scopuri, ia în considerare câteva piese suplimentare care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele. Mesele de dormitor, cum ar fi o masă de toaletă arată perfect dacă dorești un spațiu separat pentru a te machia sau pentru a face niște documente. Scaunele decorative sunt minunate pentru a sta lângă fereastra însorită a dormitorului, astfel încât să te poți relaxa și să te bucuri de priveliște. Ia în considerare modul în care ai dori să-ți folosești dormitorul pentru alte lucruri decât dormitul, apoi selectează mobilier specific care îți va oferi funcționalitatea de care ai nevoie pentru a realiza acest lucru.

 

Gândește-te la stilul tău de design preferat

 

La fel ca celelalte camere din casa ta, vrei ca mobilierul din dormitor sa reflecte stilul tau. Poate că-ți place aspectul modelelor elegante de la mijlocul secolului sau poate preferi ceva cu calități puțin mai inspirate. Restrânge-ți opțiunile pentru a se potrivi cu preferințele tale de decor, astfel încât să fie mai ușor să iei o decizie finală. LIa în considerare aspecte precum forma, culoarea, materialele și finisajul pentru a te ajuta să determini care opțiuni îți vor funcționa cel mai bine. Explorează o varietate de opțiuni diferite până când găsești mobilier pentru dormitor care te ajută să-ți exprimi personalitatea. Este important ca dormitorul tău să se simtă confortabil și să fie un loc în care poți fi tu însuți.

 

Ține cont de calitate

 

Mobilierul este ceva care ar trebui să reziste mulți ani. Când cumperi mobilier pentru dormitor, caută produse de calitate. Materialele de calitate precum ramele din lemn masiv de esență tare și țesăturile sau pielea luxoase îți vor oferi mobilier care rezista testului timpului. Verifică sertarele de pe comode și asigură-te că alunecă fără probleme atunci când le deschizi și închizi. Caută toate detaliile, cum ar fi modul în care fiecare piesă de mobilier este îmbinată, unde este realizată și ce producător o produce. Când cumperi mobilier de înaltă calitate, obții mult mai mult pentru banii tăi. De asemenea, este foarte important să te asiguri că noul tău pat îți va oferi nivelul de confort și sprijinul de care ai nevoie pentru un somn bun.

 

Ia în considerare culoarea

 

Culoarea mobilierului tău poate avea un efect profund asupra modului în care te simți. Când vine vorba de dormitor, asigură-te că alegi mobilier care te ajută să te simți calm și odihnit la sfârșitul zilei. Dacă noul tău mobilier este prea întunecat, te poate face să te simți copleșit sau închis. Dacă este prea luminos, ți-ar putea stimula mintea și s-ar putea să-ți fie mai dificil să adormi. Când toate celelalte nu reușesc, încearcă mobilierul prezentat în culori deschise, neutre, care se potrivesc practic cu orice. Dacă dorești să adaugi mai multă culoare dormitorului tău, este ușor de realizat cu lenjerie de pat, covoare sau lucrări de artă. Tonurile la modă precum gri și albastru funcționează bine într-un dormitor. Aceste culori au o notă modernă, dar nici nu sunt prea mult pentru a te simți inconfortabil sau neliniştit. Cheia este să găsești mobilier într-o schemă de culori care să se potrivească cu culoarea peretelui și a podelei și care este ușor de adaptat pe măsură ce gustul și stilul tău se schimbă.

 

Completează-ți spațiul cu decor

 

Odată ce te-ai hotărât asupra noului tău mobilier pentru dormitor, poți completa camera cu câteva piese de decor. Agață niște lucrări de artă pe pereți, adu câteva plante de interior cu lumină scăzută și îmbracă-ți noul pat cu un set de așternut frumos. Așează un covor distractiv sub pat pentru o suprafață moale pe care poți călca atunci când te trezești. Optează pentru un set de lămpi de masă potrivite și o oglindă mare și elegantă. Cu aceste sfaturi, poți găsi cu ușurință mobilierul perfect pentru a face din dormitorul tău o parte preferată a casei tale.


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!