Cum sa alegi cel mai bun aparat de sudura?

Cum sa alegi cel mai bun aparat de sudura?

Lumea sudurii este fascinantă – în special pentru un pasionat de bricolaj sau pentru un sudor aspirant care tocmai a început să învețe meseria – cu gama sa largă de produse și accesorii disponibile pentru utilizarea pe piață. Există o gamă largă de accesorii de sudură care pot fi selectate - de la sudori MIG, sudori TIG și sudori cu stick până la sudori oxiacetilenici. Există, de asemenea, câteva alte aparate de sudura de ultimă generație care sunt relativ mai scumpe în comparație cu cele mai comune TIG și MIG; aceste mașini de sudură de ultimă generație sunt, totuși, adesea conduse de motoare alimentate cu combustibil, pentru a fi utilizate în afara rețelei electrice cu același confort.

 

Dacă ești un sudor aspirant, cel mai bine ar fi să înțelegi diferitele tipuri de echipamente de sudură pentru a-ți îmbunătăți perspectivele de angajare. Dacă poți decide ce model de sudură ar fi mai compatibil pentru un anumit proiect, ai crește șansele de a fi numit supervizor sau asistent de proiect de către un angajator.

 

Iată o listă cu cele mai bune sfaturi pentru a alege cea mai bună mașină de sudură:

 

1) Evaluează natura metalului

 

De obicei, sudura se face numai pe oțel carbon. Oțelul carbon are capacitatea de a gestiona excesul de căldură pe care orice sudor începător l-ar putea aplica accidental pe metal. Este, astfel, compatibil cu majoritatea mașinilor de sudură disponibile pentru utilizare. Oțelul inoxidabil este foarte potrivit pentru depozitarea băuturilor sau a articolelor comestibile datorită capacității sale de a rezista la coroziune.

 

Este pe deplin compatibil cu aparatul de sudură TIG sau MIG și nu necesită atât de mult amperaj pentru a funcționa ca oțelul carbon când este sudat. Aluminiul are nevoie de o sursă de căldură aproape uniformă pentru a împiedica uscarea bazinului de sudură datorită capacității sale ridicate de conducție termică. Cu toate acestea, aportul mare de căldură duce adesea la deformarea piesei prelucrate.

 

Astfel, aluminiul necesită mașini de sudură mai complexe, cum ar fi mașina MIG dotată cu capacitatea de a efectua sudură prin impulsuri, pentru a fi îmbinate în mod optim. O alegere mai bună pentru sudura aluminiului ar fi o mașină de sudură TIG de ultimă generație. Prin urmare, cel mai bine ar fi să evaluezi metalul pe care dorești să îl îmbini înainte de a alege o mașină de sudură.

 

2) Stabilește amperajul ideal

 

Costul unui aparat de sudură este dependent de curentul pe care îl poate genera; metalele mai groase necesită de obicei mai mult curent pentru a fi sudate corect. Prin urmare, cel mai bine este să acorzi o atenție sporită grosimii corpurilor de iluminat, precum și metalelor de bază cu care ți se va cere să lucrezi pentru un proiect.

 

Cu oțel structural gros și o țeavă având o grosime mai mare de 2,5 cm; vei avea nevoie fie de o mașină de sudură cu băț, fie de o mașină de sudură MIG de ultimă generație pentru a le suda eficient.

 

Pentru a suda metale subțiri, dimpotrivă, vei avea nevoie de aparate de sudură mai sensibile, care ar furniza exact cantitatea potrivită de căldură pentru a forma sudura. În acest sens, sudura aluminiului devine aproape la fel ca cea a unui metal relativ mai subțire.

 

3) Alege un loc ideal pentru sudură

 

Locul în care efectuezi sudura ajută să alegi aparatul de sudură potrivit. Când sudezi în interior, poți conecta aparatul la o mașină de 115 volți, o sursă de curent alternativ de 220-240 volți. Majoritatea aparatelor de sudură elementare funcționează la această tensiune. Aparatul poate funcționa monofazat sau poate funcționa ca un dispozitiv trifazat.

 

4) Consultă fișa cu specificații

 

Referirea la fișa cu specificații te poate ajuta să înțelegi câteva lucruri esențiale pentru diferențierea unui aparat de sudură bun de altul. De exemplu, o fișă cu specificații te poate ajuta să măsori cât de multă sudură poate efectua o mașină într-un interval de zece minute. Ciclul de funcționare este reprezentativ pentru numărul de minute pe care le poți suda la un interval standard de zece minute. Depășirea ciclului de funcționare poate încălzi mașina, deteriora circuitele sale interne.

 

5) Analizează cerințele de gaz comprimat, dacă există

 

Diferite procese de sudură necesită utilizarea diferitelor gaze comprimate. Oxigenul, argonul și dioxidul de carbon sunt cele mai utilizate gaze comprimate în mai multe proceduri de sudură.

 

Unde poți găsi un aparat de sudură bun? Într-un magazin de scule si unelte online sau din proximitatea ta. Pentru mai multe informații, contactează-ne acum!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!