Cum sa aleg vasele de gatit cele mai potrivite?

Cum sa aleg vasele de gatit cele mai potrivite?

Alegerea noilor vase de gătit poate fi o sarcină descurajantă chiar și pentru bucătarii profesioniști care folosesc tigai de zeci de ani. Este o investiție care dorești să dureze aproape o viață, așa că este important să iei o decizie în cunoștință de cauză. 

 

Înainte de a te decide asupra noului vas de gătit, trebuie să te asiguri că este compatibil cu plita ta. Unele materiale nu pot fi utilizate pe anumite suprafețe și folosind cel mai bun material pentru plita vei obține cele mai bune rezultate. 

 

Tipuri de plite:

  • Pe gaz

  • Electrică

  • Ceramică

  • Cu inducţie

  • Cu halogen

  • Combustibil solid

 

Materialele diferite vor oferi beneficii diferite, așa că acordă-ți timp pentru a decide ce material se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Este important să alegi materialele potrivite, nu numai că gătitul se va îmbunătăți, dar vei găsi foșnetul felurilor de mâncare mai ușor și mai plăcut.

 
  • Cupru - Un excelent conductor de căldură și extrem de rapid de încălzit. Are proprietăți fantastice de distribuție a căldurii care ajută la gătit, deoarece nu există puncte fierbinți. Deși este o alegere excelentă, cuprul tinde să fie mai scump decât aluminiul și oțelul inoxidabil și necesită o anumită îngrijire. Îți recomandăm să investești într-un produs de curățare de cupru de înaltă calitate pentru a menține și proteja vasele de gătit din cupru.

  • Aluminiu - Fantastic de ușor, perfect dacă te chinui să manevrezi tigăi mai grele. Are preț scăzut și e excelent conductor de căldură. Ușor de curățat și rezistent la așchii, crăpături, zgârieturi și exfoliere. Deși nu sunt la fel de durabile ca cuprul sau oțelul inoxidabil, multe tigăi din aluminiu au un strat de email la exterior și un strat antiaderent la interior.

  • Oţel inoxidabil - Ideal pentru utilizare pe plitele cu inducție. Oțelul inoxidabil de calitate superioară va fi listat ca 18/10, ceea ce înseamnă că conține 18% crom și 10% nichel. Suprafață dură este rezistentă la așchii, crăpături, zgârieturi și exfoliere. Deși durabil și ușor de întreținut, nu conduce căldura la fel de bine ca alte materiale și uneori este lipit cu alte metale la bază.

 

Asigură-te că verifici cu atenție pagina de produs a fiecărui articol pentru tipul de plită pe care poate fi folosită fiecare tigaie; dacă o tigaie din oțel inoxidabil are o bază de cupru nu va fi potrivită pentru a fi utilizată pe plite cu inducție!

 

Când vine vorba de a alege ce oale și tigăi ai nevoie, gândește-te la ce le vei folosi. Indiferent dacă ești bucătar începător sau profesionist experimentat, există tigăi care se potrivesc nevoilor tale.

 

Tipuri de vase de gătit:

 

Cratiţe - Recipiente adânci, cu o bază și un capac plat. Sunt un element de bază pentru orice bucătărie, vin într-o gamă largă de dimensiuni și sunt potrivite pentru gătitul lichidelor, orezului, pastelor sau altor alimente în volume mari.

 

Tigăi pentru prăjit - Mari, cu fundul plat, cu părțile joase. Forma a fost concepută pentru a încuraja circulația aerului și răsturnarea sau întoarcerea alimentelor se face ușor. Cele mai bune pentru prăjire sau rumenire.

 

Tigăi sote - Apropiate de tigăile pentru prăjit, aceste tigăi au părți mai înalte și sunt mai potrivite pentru a păstra lichide. Ideale pentru a găti legumele și alimentele care trebuie amestecate și întoarse.

 

Tigăi pentru grătar - De asemenea, asemănătoare cu tigăile pentru prajit, aceste tigăi au o serie de creste paralele care grătesc alimentele și unde sucul din carne se acumulează și se înnegrește. Aceste creste sunt cele care oferă o aromă reală. Perfecte pentru a găti carnea, legumele sau pestele.

 

Vase Tagine - Aceste vase înalte și conice sunt cu siguranță atrăgătoare. Similar cu gătitul într-un cuptor olandez sau într-un aragaz lent, pe măsură ce alimentele se gătesc, aburul se ridică în con, se condensează și apoi se prelinge înapoi în vas. Perfect pentru tocanițe sau chiar pentru a găti orez, cuscus și paste.

 

Tigăi Wok - Late, cu părțile înclinate, permit alimentelor să fie aruncate și amestecate cu ușurință (fără a le vărsa peste plita), wok-urile sunt ideale pentru prăjirea rapidă.

 

Oale și caserole - Fiind într-o varietate de dimensiuni, oalele tind să fie înalte și late. Sunt perfecte pentru supe, ciorbe și tocane fierte la foc blând.

 

Spune-ne care este mâncarea ta preferată!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!