Aparate de aromaterapie: tipuri si caracteristici

Aparate de aromaterapie: tipuri si caracteristici

Prin difuzoarele de aromaterapie ne putem bucura de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale și ne putem aromatiza spațiile. Îți poți răspândi parfumul preferat prin casa ta!

 

Cu toții ne dorim ca casele noastre să miroasă bine, iar modelele de aparate de aromaterapie ne pot ajuta. Parfumul este ales de tine și depinde dacă preferi arome soft sau puternice, citrice sau dulci. Ideea este că te bucuri de aromă și dai casei tale o amprentă personală.

 

Îți vom explica diferitele tipuri de difuzoare pe care le poți utiliza în acest scop și ce caracteristici trebuie luate în considerare atunci când alegi unul.
 

Beneficiile aparatelor de aromaterapie

 
 

1. Uleiurile esențiale au proprietăți terapeutice. 

 

Principalul beneficiu al difuzoarelor de aromaterapie este că oferă o aromă delicioasă spațiilor casei sau de la birou. Dar asta nu este tot, există și alte beneficii pe care le poți lua în considerare. De fapt, experții explică că uleiurile esențiale introduse în aparate au proprietăți terapeutice deosebite și, de asemenea, ne ajută să ne menținem bunăstarea.

 

2. Ele ajută la combaterea gripei. 

 

Atunci când sezonul se schimbă, răcelile și gripa sunt frecvente. Utilizarea anumitor esențe precum menta și eucaliptul ajută la împrospătarea mediului, ne ajută să respirăm mai bine și să diminuăm tusea.

 

Esențele precum levănțica au proprietăți relaxante și reglatoare ale sistemului nervos. Respirându-i aroma printr-un difuzor ne putem simți mai relaxați.

 

3. Îmbunătățesc starea de spirit.

 

Esențele de citrice au un alt plus pentru că pot îmbunătăți starea de spirit. Folosirea aromoterapiei sau a uleiurilor esențiale a ajuns chiar și în spitale. Cercetările indică faptul că au fost folosite ca tratament opțional pentru relaxare, îmbunătățirea stării de spirit și reducerea durerii la pacienți.
 

Tipuri de aparate de aromaterapie:

 

Difuzoarele sunt dispozitivele care sunt responsabile pentru vaporizarea aromei pe care am ales-o pentru spațiile casei. Cele mai moderne au stiluri foarte elegante care pot fi în ton cu decorul. Da, există diferite tipuri și mecanisme de funcționare! Aici sunt câteva dintre ele:

 

Aerosoli

 

Aparatele răspândesc parfum atunci când sunt în funcțiune. Aerosolul este un difuzor tradițional, dar nu tocmai cel mai ecologic. Studiile indică faptul că afectează stratul de ozon. Chiar și așa, sunt încă populare în multe case și le poți activa când dorești.

 

Difuzoare de aromaterapie din ceramică și cu lumânări

 

În unele țări sunt cunoscute sub denumirea de cazane. Acestea sunt chiar mai tradiționale ca un aerosolii. Acestea cresc temperatura recipientului în care se pune esența prin căldura unei lumânări, astfel încât mirosul începe să pătrundă în casă.

 

Difuzoare de arome cu foi

 

Difuzoarele sunt formate dintr-un recipient din sticlă, ceramica sau plastic care contine esenta in interior. Tijele de ratan sunt plasate prin punctul de intrare al recipientului, din care esența începe sa se ridice. Oferă parfum tuturor spațiilor și este foarte utilă în încăperile mici.

 

Difuzoare electrice de aromaterapie

 

Difuzoarele electrice conțin uleiuri esențiale și un ventilator care răspândește parfumul. Nu au controlul temperaturii. Au design elegant și se potrivesc unei game largi de spații. Sunt similare cu difuzoarele cu ultrasunete.

 

Difuzoare tip nebulizare

 

Tipul acesta de aparat nu folosește apă. Cunoscute și ca difuzoare de aburire, nu folosesc apă, dar descompun particulele de ulei esențial înainte de a le dispersa. Deoarece aceste particule sunt mai ușoare, acoperă o gamă mai mare și mirosul se menține pe o durată mai lungă. Ele trebuie curățate bine și des pentru că folosirea uleiurilor esențiale pure necesită mai multă îngrijire.

 

Difuzoare cu ultrasunete

 

Acest tip de difuzoare sunt cele mai moderne. Difuzoarele cu ultrasunete folosesc frecvențe electromagnetice pentru a genera vibrații în apă care descompun picăturile de esență în microparticule. Prin urmare, vei vedea că duza difuzorului iese ca o ceață rece. Spre deosebire de difuzoarele electrice, acestea nu generează un miros concentrat, tocmai pentru că esența se combină cu apa.

 

Pe care dintre aceste difuzoare de aromaterapie preferi?

 

Acum știi că folosirea uleiurilor esentiale este sustinuta de difuzoare, asadar profita de ele! Bucură-te de proprietățile lor terapeutice sau pur și simplu aromatizează-ți casa.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!