7 instrumente pentru începători de grădinărit

7 instrumente pentru începători de grădinărit
Ne-am gândit să te întâmpinăm cu un ghid ce include câteva din instrumentele de bază de care fiecare grădinar - începător sau avansat - are nevoie în magazie.

Iată 7 instrumente esențiale de grădinărit pentru a te ajuta să mergi la orice proiect de grădinărit pe care îl ai în minte.

1. Mănuși

În timp ce grădinăritul poate fi un hobby minunat, se poate transforma rapid într-o bătaie de cap și așchii fără perechea potrivită de mănuși. Acestea din urmă ar trebui să fie rezistente, dar nu prea voluminoase, mai ales pentru lucrul cu semințe sau pentnru plantarea răsadurilor. Potrivirea este importantă, deoarece mănușile care se potrivesc prost pot cauza vezicule sau pot duce la accidente prin alunecare. Țesăturile care sunt rezistente la apă, dar și respirabile, vor ajuta la menținerea mâinilor la temperatura optimă și confortabile. Manșestele mai ;ungi protejează încheieturile și antebrațele de zgârieturi și împiedică pătrunderea pământului. Păstrează mănușile ferite de lumina soarelui, departe de apă și ferite de insecte. 

2. Foarfecă de tuns

Foarfecele sunt cele mai bune pentru lemnul mort, tulpini și ramuri verzi. Ele trebuie să se potrivească cu ușurință în palma mâinii tale. Caută o foarfecă ce oferă o rezistență sporită de tăiere, perfectă pentru oricine cu rezistență redusă a mâinii sau artrită.

3. Foarfecă de tăiat crengi

Un alt instrument de tăiere, foarfeca de tăiat crengi are mânere lungi, și este folosită pentru a tăia zonele greu accesibile și ramurile mai groase. Mânerele lungi oferă pârghia necesară pentru a tăia ramuri de până la 2,5 cm sau mai mult în diametru. Mânerele variază în general între 40 și 90 de cm. Foarfecele de tăiat crengi sunt mai precise ca cele de tuns. Acestea pot fi grele datorita mânerelor.  

4. Furcă de grădină

Un instrument eficient pentru întoarcerea pământului, furcile de grădină pot săpa în pământ foarte dens, mai bine ca o cazma.
Furcile cu o ușoară curbă sunt utile pentru a culege mulci sau pentru a întoarce grămezile de compost. Dinții drepți sunt mai buni pentru săpat, fiind un instrument excelent pentru un sol compacta, stâncos sau argilos. Dinții pătrați sunt mai puternici deoarece se pot îndoi atunci când lovesc o stâncă sau o rădăcină.

5. Mistrie

Instrumentul de mână esențial, mistria este minunată pentru plantarea plantelor și îndepărtarea buruienilor. Alege o lamă pentru a muta mai mult sol sau o lamă lungă și îngustă pentru a dezgropa buruieni sau pentru solul stâncos. Mânerul trebuie să se potrivească confortabil în mână. Mistriile forjate din oțel inoxidabil, sau cel puțin cu cap din oțel inoxidabil, sunt mai rezistente și vor rezista mai mult. 

6. Greblă

Când cad frunzele și resturile, grebla ta robustă este acolo pentru a le îndepărta. Greblele vin într-o mare varietate de stiluri și dimeniuni, dar un început excelent este o greblă standard pentru frunze. Greblele reglabile fac treaba mai multor unelte, ajungând în îone înguste sau adunând grămezi mai de frunze. Dinții de oțel sunt mai puternici și pot fi mai aspri pe gazon delicat.

7. Sapă

Tipul tău de grădină va dicta ce tip de sapă este cea mai potrivită pentru tine. O grădină de legume poate necesita o sapă robustă și largă. Dacă ai în grădină plante perene, poate fi necesară o atingere mai delicată și o sapă mai subțire. Sapele sunt utile în pregătirea grădinii și a paturilor de flor și în tăierea buruieniloe.


Te pasionează grădinăritul? Lasă-ne un comentariu mai jos!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!