5 sfaturi despre cum să întreții echipamentele de sudură

5 sfaturi despre cum să întreții echipamentele de sudură
Indiferent dacă un arc devine neregulat, sau dacă firul aparatului tău de sudură cu arc metalic cu gaz se alimentează inegal, sau că aparatura ta începe să se încălzească, întreținerea echipamentului de sudură este esențială pentru longevitatea aparatului tău de sudură și pentru prevenirea acestor probleme de performanță. În funcție de tipul de unitate pe care o ai, vor fi necesare modalități diferite de întreținere.

Urmărește specificațiile pentru întreținerea echipamenului de sudură

Cel mai elementar mod de a-ți întreține echipamenul de sudură este să îl utilizezi conform specificațiilor sale. Un ciclu de funcționare te va împiedica să-ți direcționezi munca cu aparatul cu gaz dincolo de limitele sale pentru o perioadă de 10 minute. Poți urmări acest lucru selectând proiecte care nu-ți vor împinge echipamentul prea mult dincolo de limitele sale. În acest caz, asigură-te că cumperi echipamentul de sudură pentru proiectele tale.

Menține-ți echipamentul de sudură sănătos

În fiecare săptămână, sudorii profesioniști scot capacele echipamentului lor și suflă aerul comprimat în unități pentru a îndepărta tot praful și resturile de pe părțile mecanice ale echipamentului. Este o idee foarte bună să folosești un capac pentru echipamentul de sudură și să efectuezi toată șlefuirea suficient de departe de aparat, astfel încât nimic să nu fie aspirat în echipament, acest lucru este cu atât mai important pentru durabilitatea aparatului.

Întreține echipamentul de sudură prin curățare

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru echipamentul tău este să stabilești un program de întreținere de rutină. Unele magazine au proceduri pentru fiecare săptămână, lună și an care mențin echipamentele lor să funcționeze în stare optimă, fără riscul de a le arde. Nu este neobișnuit ca atelierele de sudură să aibă echipamente întreținute în mod profesional o dată pe an, dar acel program este ceva pe are va trebui să îl configurezi în funcție de propria utilizare.

Înlocuiește pisele pentru întreținerea echipamentului de sudură

Nu este un secret pentru nimeni că vârfurile sau duzele de pe pistoletele de sudură vor trebui înlocuite frecvent. Cu toate acestea, nu uita că anumite părți ale echipamentului tău de sudură ar putea fi înlocuite uneori, cum ar fi periile din interiorul alimentatorului de sârmă. Întreținerea pentru echipamentele de sudură este deosebit de critică, deoarece un aparat are o mulțime de piese mobile, ca alimentatorul de sârmă. În funcție de cat de des folosești echipamentul, va trebui să înlocuiești câteva piese pentru a menține alimentarea lină a firului.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!