4 instrumente si piese de baza pentru echipamente de sudura

4 instrumente si piese de baza pentru echipamente de sudura

Cu toate tipurile de sudură, a-ți da seama de ce scule si unelte ai nevoie poate fi copleșitor. Mai jos, am explicat câteva dintre echipamentele de sudură de bază pe care le pot manevra începătorii. Află ce trebuie să iei în considerare atunci când înveți cum să le folosești.

 

Aparate de sudură

 

Unul dintre cele mai esențiale și de bază unelte de sudură sunt aparatele de sudură, care oferă putere echipamentelor de care ai nevoie pentru a suda. Vei avea nevoie de diferite mașini de sudură, în funcție de tipurile de sudură pe care intenționezi să le faci:

 

Aparat cu băț

 

Fiecare tip de aparat de sudură este cel mai bun pentru diferite utilizări și caracteristici, inclusiv viteza, materialul sudat, precizia, rezistența și mediul de sudură. De exemplu, diverse unelte de sudură îți permit să lucrezu cu oțel inoxidabil și aliaje de aluminiu, în timp ce numai echipamentele de sudură cu băț pot manipula fonta.

 

Aparat cu gaz de protecție și cilindru de gaz

 

Sudura cu acest tip de aparat necesită un gaz de protecție pentru a proteja de gazele atmosferice. Sudorii își aleg gazul de protecție în funcție de cost, distribuitor și utilizare. Cele mai populare gaze de protecție includ amestecuri pure de heliu, argon, CO2, oxigen, azot și hidrogen. Gazul de sudură sau amestecul de gaze pe care îl utilizezi afectează calitatea și capacitatea sudurii.

 

Gazul de protecție trebuie depozitat în butelii de gaz proiectate corespunzător și funcționale pentru a preveni scurgerile și pentru a permite o utilizare optimă în timpul sudurilor. Mulți sudori cumpără butelii uzate pe care le umple în mod regulat. Mărimea cilindrului depinde de cât de mult gaz intenționează să folosească sudorul și de cât de portabil are nevoie să fie cilindrul.
 

Aparat cu sârmă

 

Anumite tipuri de sudură necesită un fir metalic pentru a crea un arc electric între instrumentul de sudură și ceea ce sudezi. Acest lucru în cele din urmă topește cele două metale împreună, creând sudura. Firele de sudură de diferite dimensiuni pot fi realizate din mai multe metale.

 

Pistol cu ​​bobină

 

Pentru sudura care necesită sârmă consumabilă pentru a crea electrodul (explicat mai sus), se folosește un pistol cu ​​bobină pentru a alimenta sârma consumabilă în pistolul de sudură. Bobinele pot împiedica sârmele să se adune în alimentatorul de sârmă. Când cumperi o mașină de sudură, o lanternă sau un pistol, verifică această capacitate, mai ales dacă vei lucra cu sârmă de aluminiu.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!