10 unelte esentiale de gradinarit

10 unelte esentiale de gradinarit

Fiecare grădină are nevoi diferite, dar toate au nevoie de aceste 10 unelte esențiale.

 

În funcție de cât de elaborată este grădina ta, vei avea nevoie de o gamă variată de unelte gradinarit pentru a face treaba. Dacă ai puține plante în ghivece, câteva unelte de mână vor fi suficiente. Dar dacă ai plantat o grădină plină cu rânduri de plante pe care speri să le recoltezi la toamnă, vei avea nevoie de niște instrumente mai robuste pentru a-ți duce treaba la bun sfârșit.

 

Iată 10 unelte esențiale de grădinărit și pentru ce sunt folosite:

 

1. Mistrie

 

O mistrie va fi cu ușurință printre cele mai utilizate și importante instrumente din arsenalul tău. Este, în esență, o lopată de mână pe care o vei folosi pentru a muta pământul, a săpa, a îndepărta buruienile, a amesteca îngrășământul și multe altele.

 

Mistriile de grădină vin în tot felul de forme și dimensiuni și sunt de obicei realizate dintr-o combinație de mânere din plastic sau lemn cu oțel inoxidabil.

 

2. Cazma

 

Pentru lucrări mai mari, o cazma va fi unealta preferată. O cazma este de obicei o lopată cu mâner scurt, adesea realizată cu o lamă dreptunghiulară și un mâner „D” perpendicular pentru o aderență suplimentară atunci când sapi. Spre deosebire de o lopată ascuțită, care este cel mai bine folosită pentru săparea pământului, o cazma este mai potrivită pentru a tăia rădăcinile și a muta pământul afânat.

 

3. Greblă cu arc

 

O greblă cu arc poate fi folosită pentru a aduna sau curăța resturile libere din jurul grădinii și este adesea făcută din oțel mai rezistent față de o greblă pentru frunze. Greblele sunt mai bune pentru lucrări ușoare de cultivare a solului, plivitul, nivelarea solului și împrăștierea materialului liber, cum ar fi mulciul.

 

4. Greblă

 

Dacă ai o grădină mică și nu dorești să deteriorezi plantele existente, probabil că nu vei utiliza o greblă mare pentru o lucrare mică. Pentru asta ai folosi o greblă de mână.

 

Greblele de mână vin în mai multe forme și sunt folosite pentru locuri diferite. Pentru a aduna sau curăța resturile, există greble de mână ușoare cu dinți flexibili. Vei avea nevoie de greble de mână rezistente, din oțel, cu dinți rigizi pentru spargerea solului și prelucrarea ușoară.

 

5. Sapă

 

Sapa este o unealtă clasică de grădină. Există o serie de tipuri diferite, dar o sapă de tragere – cu o lamă plată la capătul unui mâner tipic din lemn – este cea mai comună.

 

Lama este perpendiculară pe mâner, ceea ce o face foarte la îndemână pentru mutarea și modelarea solului și plivitul. Sapele pot fi folosite și pentru săparea șanțurilor înguste și puțin adânci pentru plantare.

 

6. Extractor de buruieni

 

S-au dus zilele în care petreceai ore întregi pentru a scoate toate buruienile plictisitoare din grădina ta. În timp ce multe unelte din arsenalul tău te pot ajuta să îți cureți grădina, puține unelte o fac mai bine decât cele concepute special pentru smulgerea buruienilor.

 

Extractoarele de buruieni vin într-o mulțime de stiluri diferite, dar ideea este de obicei aceeași: prinzi buruienile în dinți, răsucești sau prinzi și apoi tragi. Unele extractoare de buruieni au și o bară de pârghie, astfel încât să poți smulge buruienile în unghi. Teoretic, buruiana trebuie îndepărtată din sol, cu tot cu rădăcini.

 

7. Săpător de păpădie

 

Un extractor complet de buruieni este excelent pentru îndepărtarea unor cantități mari de buruieni. Dar dacă ai buruieni mai mici care trăiesc printre plantele tale, vei avea nevoie de o unealtă mai fină pentru muncă. Pentru asta, vei dori un extractor de buruieni portabil, denumit adesea săpător de păpădie.

 

Extractoarele portabile de buruieni funcționează la fel ca frații lor mai mari, prin aceea că urmăresc să încurce buruienile și rădăcinile în dinți pentru a le elimina. De obicei, săpătoarele de păpădie arată ca o șurubelniță lungă cu cap plat, dar capătul este de obicei despicat pentru a ajuta la încurcarea buruienilor. Trebuie împins în jos, răsucit și tras

 

8. Foarfece de tundere sau de grădină

 

Unele plante trebuie tăiate. Pentru această lucrare, vei dori niște foarfece de tăiere, care sunt practic foarfece pe steroizi. Ele sunt folosite pentru a tăia ramuri și crenguțe mici, uneori de până la 2,5 centimetri grosime.

 

Pentru unele lucrări ușoare, ce necesită multă tăiere, poți folosi și foarfece de grădină. Este o unealtă cu două mâini care este adesea folosită pentru tăierea gardurilor vii.

 

9. Unelte pentru pomi

 

Pentru o tăiere mai grea, vei dori o unealtă mai rezistentă. Uneltele pentru pomi au, de obicei, același stil de lamă ca și foarfecele de tăiere, dar au mânere lungi pentru o pârghie suplimentară. Nu numai că mânerele mai lungi îți vor permite să tai ramuri mai groase, dar îți vor permite să ajungi puțin mai departe, fără a avea nevoie de un taburet sau de o scară.

 

10. Ferăstrău cu arc

 

Pentru orice lucrare mai mare, vei dori un fierăstrău cu arc. Este practic un ferăstrău de mână cu dinți foarte groși, care ar trebui să lucreze rapid ramurile de până la 15 centimetri grosime.

 

Tu ce unealtă de grădinărit preferi?

 


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!