Tipuri de vermorele pentru gradina

Tipuri de vermorele pentru gradina

Pulverizatoarele sau vermorelele sunt unelte valoroase în magazia de scule a grădinarului. Ele oferă o metodă ușoară și eficientă de a livra cantitatea potrivită de material în locul potrivit.

 

Pulverizatoarele de grădină îți permit să:

 
 • Măsori cantitatea exactă de material necesară pentru pulverizare

 • Reglezi spray-ul cu precizie pentru o acoperire completă, o rază lungă de acțiune

 • Pornești și oprești spray-ul rapid și în voie

 • Previi pulverizarea excesivă utilizând furtunul cu lungime lungă și bagheta de pulverizare pentru a aplica materialul cu precizie

 • Pulverizezi în sus sau în jos, precum și sub frunze (unde pot fi găsite majoritatea insectelor și bolilor plantelor)

 • Cumperi materiale concentrate pentru tratarea gazonului și a grădinii, care în multe cazuri sunt mai rentabile decât versiunile premixate

 

Înainte de a alege un pulverizator de grădină, trebuie să identifici problema. Pulverizatoarele de grădină se mai numesc și vermorele. Acestea pot trata unele zone la fața locului cu cantități mici de pesticid; alte zone (peluze sau grădini mai mari) au nevoie de un pulverizator de capacitate mai mare. Dimensiunile pulverizatoarelor variază foarte mult, de la 1 litru până la 4 galoane, așa că găsirea unui model care să se potrivească diferitelor nevoi de grădinărit nu va fi dificilă.

 

Este o idee bună ca grădinarii să aibă cel puțin două pulverizatoare, unul pentru erbicid și unul pentru insecticid. Reziduurile de la multe erbicide sunt greu de îndepărtat complet din interiorul unui rezervor de pulverizare, iar acest reziduu rămas ar putea dăuna plantelor tale. Plus că nu este o idee bună să amesteci pesticide. Asigură-te că etichetezi fiecare pulverizator corespunzător.

 

Sfat 

 

Poți aplica atât substanțe chimice sintetice (fabricate de om), cât și materiale organice (cum ar fi uleiurile latente) cu pulverizatoarele de grădină.

Există trei tipuri principale de pulverizatoare:

 
 • Cu capete de furtun

 • Cu rezervor

 • De tip rucsac

 

Indiferent de tipul pe care îl alegi, asigură-te că materialul pe care îl aplici este potrivit pentru pulverizator.

 
 1. Pulverizatoare cu capete de furtun

 

Pulverizatoarele cu cap de furtun sunt cele mai simple și mai puțin costisitoare din categorie. Se atașează la un furtun obișnuit de grădină. Adaugă material concentrat în recipientul  pulverizatorului, iar o ajustare a acestuia determină cantitatea pe care o livrează. Forța apei prin furtun trage materialul în sus din recipient, amestecându-l și diluându-l cu apa. Un dispozitiv anti-sifon încorporat previne retragerea materialului neutilizat în alimentarea cu apă.

 
 1. Pulverizatoare cu rezervor

 

Rezervorul sau compresia sunt cele mai comune tipuri de echipamente de pulverizare. Adaugă material concentrat în rezervor și apoi apă la o linie de umplere marcată. Pomparea mânerului de un număr stabilit de ori presurizează aerul rămas, iar pulverizatorul livrează materialul sub presiune. O pârghie de control controlează modul și cantitatea de pulverizare. Pulverizatoarele cu compresie pot oferi un spray precis, la țintă, fără deriva, eficient pentru dăunătorii din sol și gazon. Reglează pulverizatorul pentru o pulverizare eficientă. 

 
 1. Pulverizatoare de tip rucsac

 

Pulverizatoarele de tip rucsac funcționează în același mod ca și pulverizatorul de mână cu compresie. Pulverizatoarele de tip rucsac au o capacitate de până la 4 galoane. Configurația face mai ușor să transporți încărcătura mai grea de material. Unele modele folosesc și o pompă tip pârghie pentru a menține presiunea fără a scoate unitatea din spate.

 

Un program regulat de pulverizare poate ajuta la prevenirea multor probleme cu dăunătorii și bolile de gazon și grădină.


 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!