10 sfaturi pentru utilizarea unei oale sub presiune

10 sfaturi pentru utilizarea unei oale sub presiune

Oalele sub presiune sunt proiectate pentru a face gătitul mai scurt a mâncării care se gătește lent. Sunt economice atât în ​​ceea ce privește cantitatea de energie pe care o folosesc și sunt ideale pentru crearea unei texturi mai faine a bucăților de carne mai groase. Acestea pot reduce timpii de gătire cu până la 50% și pot păstra bine nutrienții, făcându-le o metodă de gătit sănătoasă. Dacă nu ai folosit niciodată oale sub presiune până acum, atunci acum este timpul minunat pentru a începe.

 

Există o multitudine de magazine online de unde poți cumpăra oale si cratite. Noi îți recomandăm întotdeauna o oală sub presiune. După ce ai achiziționat-o, iată ce trebuie să faci:

 

1. Citește instrucțiunile

 

Oalele sub presiune moderne au o serie de caracteristici de siguranță și acest lucru este un motiv întemeiat. Căldura generată de abur ar putea topi cu ușurință mânerul dacă nu este manipulată corespunzător. Urmează instrucțiunile pentru modelul tău specific și nu va trebui să-ți faci griji pentru acest lucru.

 

2. Verifică toate accesoriile care vin cu oala

 

Este important să păstrezi oala sub presiune curată și în stare bună de funcționare. Dacă vrei să înlocuiești piesele uzate, apelează cu ușurință la diverși furnizori. De exemplu, este posibil să ai nevoie să înlocuiești garnitura de cauciuc care asigură o etanșare bună. Este esențial să te asiguri că supapele sunt libere de reziduuri.

 

3. Nu rumenește alimentele

 

Alimentele gătite sub presiune nu se rumenesc, așa că merită să faci acest lucru la începutul gătirii înainte de a adăuga lichid și de a pune capacul. Carnea arată și are un gust mai apetisant, cu puțină rumenire. Ceapa, usturoiul și condimentele beneficiază și ele de miza de aromă din pre-gătire. Cu toate acestea, dacă ești grăbit și timpul este mai important pentru tine decât aceste nuanțe, este posibil să renunți la acest pas.


4. Lichidul contează

 

Oala sub presiune gătește cu abur. Fără lichid = fără abur. Nu poți și nu trebuie să folosești oala sub presiune decât dacă ai adăugat suficient lichid. Instrucțiunile te vor ghida privind cantitatea minimă pentru diferite alimente. Dacă utilizezi o rețetă convențională, poți reduce adesea conținutul de lichid care altfel s-ar fi evaporat, dar nu cobori sub cantitatea recomandată.

 

5. Nu umple oala în exces

 

Majoritatea modelelor, dacă nu toate, au un semn minim și maxim pe interiorul oalei. Nu le depăși. O oală sub presiune nu trebuie să fie mai plină de 2/3. Cu lichide, evită să umplii mai mult de jumătate. Umplerea excesivă duce la vărsarea alimentelor în supapa de eliberare a presiunii – o afacere rea Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să demontezi și să cureții bine piesele. De asemenea, ai nevoie de spațiu în oală pentru ca aburul să se acumuleze pentru a facilita gătitul.

 

6. Încălzește-o corect

 

Setează plita la putere maximă, astfel încât procesul de gătit sub presiune să poată începe cât mai curând posibil. Dacă durează prea mult timp încălzirea alimentelor, acestea pot fi gătite în exces, iar momentele sugerate vor fi incorecte. Indicatorii îți vor spune când a fost atinsă presiunea corectă. Când ajunge în acest punct, redu căldura până la temperatura minimă pe care o poți menține. Toate oalele sub presiune au un indicator simplu, iar instrucțiunile îți vor spune cum să-l citești pe al tău.

 

Gazul și inducția facilitează reducerea căldurii. Electricul are tendința de a reține căldura, așa că merită să ai două plite pornite – una la foc mare și una la căldură mai mică și apoi să comuți când se atinge presiunea.

 

7. Cronometrează, verifică, nu strica

 

Timpii de gătire în rețetele standard sunt indicate de un indicator bun pentru estimarea timpului necesar într-o oală sub presiune. Cărnurile care necesită timp să se înmoaie și bucățile mari de carne vor dura mai mult. Leguminoasele întregi vor avea nevoie de mai mult decât mazărea despicată, orezul brun mai mult decât cel alb. Legumele și peștele necesită foarte puțin timp. Timpul de gătire poate fi redus la jumătate.

 

Tăierea unor tipuri similare de ingrediente la dimensiuni similare vor rezulta uniformitate. Adaugă alimente care vor avea nevoie de un timp de gătit mai lung la început și cele care au nevoie de mai puțin, mai târziu. De exemplu, pentru o tocană de vită adaugă carnea de vită la început și cartofii la jumătate pentru a nu se coace prea mult.

 

Dacă nu ești sigur de timpii de gătire, gătește pentru un timp mai scurt. Poți oricând să pui mâncarea pe aragaz și înapoi sub presiune și să continui, dar odată ce s-a stricat, nu mai e cale de întoarcere! Adaugă mai mult lichid dacă este necesar.

 

8. Eliberarea presiunii

 

Există, de obicei, trei moduri de a elibera aburul în oala sub presiune: a) luați-l de pe foc și lăsați-l să se elibereze în timpul său b) rotirea unei supape de eliberare a presiunii - folosiți mănuși de cuptor pentru aceasta, deoarece aburul fierbinte va curge și c) rularea oala sub presiune sub un robinet rece. Prima opțiune este ideală pentru feluri de mâncare precum caserole unde sunt lungi ar fi implicați timpii de gătit. A doua opțiune este potrivită pentru orice fel de mâncare care nu este delicată, iar a treia pentru cele care sunt, cum ar fi peștele și legumele, unde poate apărea supragătirea. Aceste ultime două opțiuni economisesc timp.

 

Nu forțați niciodată deschiderea capacului, aragazurile moderne au o funcție de siguranță care vă împiedică să deschideți capacul, nu modificați acest lucru pentru a deschide oala sau vă puteți arde. Dacă vă grăbiți, treceți aragazul sub robinetul rece, până când indicatorul de presiune scade și capacul se desprinde ușor.

 

Mergeți eco, selectând opțiunea a). Acest lucru vă poate permite să opriți alimentele cu câteva minute înainte de sfârșitul timpului de gătire. Mâncarea va continua să se gătească la căldura reziduală.

 

9. Fă sosuri excelente

 

Umiditatea este reținută în timpul gătirii sub presiune, ceea ce înseamnă că sosurile nu se îngroașă. Le poți îngroșa ulterior lăsând oala sub presiune pe foc odată ce capacul este îndepărtat. Un amestec de făină de porumb și apă adăugat în recipient va ajuta.

 

10. Curăță și depozitează oala bine

 

Acest lucru este valabil pentru alimente și echipamente. Materialele din care sunt fabricate nu sunt concepute pentru depozitarea alimentelor. Odată ce ai gătit în vas, mută mâncarea în alt recipient pentru depozitare și pentru a evita eroziunea.

 

Capacele oalelor sub presiune nu sunt proiectate pentru mașina de spălat vase sau pentru scufundarea în apă. Spală-le sub un robinet și curăță-le cu detergent de spălat, scoțând garnitura de cauciuc pentru o curățare adecvată. Unele oale sunt potrivite pentru mașina de spălat vase, altele nu. Verifică instrucțiunile. În caz contrar, spală-le în chiuvetă. Usucă bine oala sub presiune. Las-o afară pe un prosop, în loc s-o pui direct în dulap, vei permite aerului să circule. Așează capacul cu susul în jos deasupra oalei când îl depozitezi.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00 (Comenzi Online Non-Stop) Sâmbătă - Duminică: Închis (Comenzi Online Non-Stop)

0721 871 851 contact@realdiscount.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!